woensdag 15 oktober 2008

Een ode aan de UPS bus

Zo nu en dan kom je een auto tegen die je hart sneller doet kloppen, een oude Volvo stationwagon uitgevoerd in pastelblauw bijvoorbeeld. Zojuist reed een ander voorbeeld hier door de straat Ondiep. Ik heb het hier over het fenomeen UPS-bus; de droom van iedere expressedienstchauffeur.
Deze delivery van kent niet alleen een uiterst indrukwekkend vormenspel, waarbij hij als exacte tegenpool van het vrouwelijk lichaam (groot, robuust, breed en hoekig), wonderbaarlijk genoeg toch zeer zeker een vorm van aantrekkingskracht op mij uitoefent. Neen, ook de kleurstelling van de bus doet mij saliveren. UPS-bruin/groen... wie had ooit gedacht dat bruin/groen zo oogstrelend mooi zou kunnen zijn?
Daarnaast is er dan nog die deur, of liever gezegd, het ontbreken van die deur. Het is meer een opening in de carroserie, aan de passagierskant van de cabine, waardoor de chauffeur in en uit de veilige burcht op de weg die UPS-bus heet kan stappen. Niet alleen is de cockpit te bereiken via deze ingang, ook de laadbak is via deze weg te bereiken. Vanaf de bestuurdersstoel heeft de UPS-chauffeur dus de mogelijkheid om de, ongetwijfeld ruime, laadbak in te lopen.
Natuurlijk mogen wij een ander belangrijke accessoire niet vergeten. Treed je in dienst bij UPS als expressedienstchauffeur, dan is het logisch gevolg dat jij je met trots in een UPS-bruin/groene outfit mag steken, om zo één geheel met die prachtige bolide te worden.
Het klinkt allemaal te mooi om waar te zijn, het klinkt als een droom en zolang ik mij niet in een der UPS-bussen heb begeven, zal dat het ook wel blijven.

Hieronder volgt nog een reportage uit de Play-Delivery-Van-Driver. Geniet er van. Met een saluut vanuit The White Castle, Matthijs.

































Op dit moment draait Santogold - Lights Out in The White Castle.

2 opmerkingen:

Wilmer zei

Matthijs! Mooi stukje! In New York werden we ook een aantal keer geconfronteerd met de UPS busjes. Onze obsessie werd nog groter na het zien van 'Legally Blonde the musical' aan broadway. (Daar waren alleen goedkope tickets van te krijgen) Daarin speelde 'Kyle the UPS guy' met een Johnny Bravo-achtig karakter met een kort broekje en een lekker kontje.
Helaas geen youtube filmpjes van te vinden, anders had ik het je niet onthouden.
Deze moest ik maken na het zien van die musical: http://farm4.static.flickr.com/3061/2945523574_f5afc993a0.jpg

Jesse Varwijk zei

het is inderdaad een pracht stuk carrosserie!